Lastenhuone

Asuinhuonekurssilla tutustuimme mitä kaikkea lapsen ympäristössä on suunnittelijan otettava huomioon, niin kodeissa kuin julkisissa tiloissa. Turvallisuus on tietenkin ensiarvoisen tärkeää ja lisäksi on otettava huomioon mm. kalusteiden mitoitus ja minkälaisia kalusteita eri ikäiset lapset tarvitsevat. Sisustuksen elinkaari on myös lastenhuoneiden suunnittelussa yksi tärkeä lähtökohta eli minkä ikäisestä mihin ikään asti huoneen sisustuksen käytössä kestää ja miten se on muunneltavissa lapsen kasvaessa. Teoriaa kävimme läpi mm. ryhmätöiden avulla. Harjoitustyönämme oli luonnollisestikin suunnitella lastenhuone. Tehtävässä harjoittelimme edelleen käsinpiirtämistä.

Asiakasperheeni on remontoimassa omakotitaloaan ja remontissa keittiö oli jo siirretty olohuoneen yhteyteen tupakeittiöksi ja vanhasta keittiöstä tulisi perheen 8-vuotiaan pojan huone. Tila on varsin pieni, vain n. 7 m2 ja se erotetaan liukuovella aulatilasta. Huoneeseen oli selkeät ja yksinkertaiset toiveet. Parvisänky ja koko seinän levyinen liukuovikaapisto olivat ehdottomat, lisäksi työpöytä legojen rakentelua varten, legorakennelmille hyllytilaa ja lattialle pitäisi jäädä tilaa autoleikeille. Suunnittelussa haluttiin käyttää mahdollisimman pitkälle asiakkaiden olemassa olevia tavaroita ja huonekaluja. Lisäksi huoneen käyttöikä tulisi olla mahdollisimman pitkä, jopa 10 vuotta.

Perheellä oli ennestään Unipuu sarjan kerrossänky ja muuttuvien huonejärjestelyjen myötä sitä ei enää tarvittaisi siinä käytössä, joten muutamalla lisäosalla siitä saadaan muokattua parvisänky. Lisäksi uutena hankitaan mittatilauksena samanlainen liukuovikaapisto kuin muissakin makuuhuoneissa on. Värimaailma huoneen pinnoissa ja huonekaluissa on vaalea, jolloin huone menee pitkään vaikka maku muuttuisi. Kaikkiin seiniin tulee vaaleanharmaa/valkoinen pystyraita tapetti, katto ja lattiamateriaali myötäilevät muun talon materiaaleja. Tekstiilit ja julisteet vaihtamalla huone käy minkä ikäiselle vaan. Väriä huoneeseen tulee legoista, säilytyslaatikoista ja tekstiileistä.

Moodboardin kuvat haettu Internetistä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s